A vízerekről

Már az ókori falfestményeken-, fametszeteken is feltűntek a "vesszős" emberek. Tehát már akkor is tudtak a korabeli radiesztéták a különféle geobiológiai eredetű sugárzások létezéséről. "Napjainkban" - az 1932-es évben -, dr. Henrich, elismert német fizikus bejelentette, hogy sikerült műszerrel bemérnie (jó lenne tudni, hogyan is működött e műszer!) a vízerek sugárzását. Ugyanő volt, aki 1978-ban egérkísérletekkel (kontrollcsoportot használva) egyértelműen bebizonyította a vízerek sugárzásának egészségre káros hatásait.

Dobler Pál heilbronni professzor 1934-ben külön közleményben jelentette be, hogy sikerült lefényképeznie a vízerek sugárzását. Ugyanebben az évben Beichl ezredesnek is sikerült - igaz egy másfajta technikával - fényképfelvételt készítenie e káros sugárzásról.1948-ban dr. Hernádi Gyula egy párizsi orvos-kongresszuson bejelentette, hogy egy saját magán végzett kísérlet eredményeként megállapítható, hogy a vízerek az egészségre igen káros sugárzást bocsátanak ki. Nála a káros hatások kb. hat hét múltával jelentkeztek, majd semleges zónába átfeküdve kb. egy hónap multával szűntek meg. Tehát még visszafordítható volt állapotának károsodása.

Dr. Cody francia orvos tízezer(!) rákban elhunyt páciens otthoni fekhelyén végzett műszeres vizsgálatsorozat után megállapította, hogy az elhunytak csaknem 100%-a vízér sugárzásában feküdt. Feltételezhető, hogy (az az egy-két ezrelék) aki a vizsgálat szerint otthonában nem az ingerzónában feküdt, nagy valószínűséggel a munkahelyén szerezhette halálát okozó rákos daganatait.

Napjainkban, Ausztriában dr. Hochenegg, dr. Nothnagel és dr. Sauerbruch - ugyanannak a klinikának a sebészei - előírják az operált betegeknek, hogy ágyukat radiesztézával kiméretett sugárzásmentes helyre helyezzék, különben nem számíthatnak az elvárt ütemű gyógyulásra.

Tudomásunk szerint a vízerek káros hatásukat az emberi fül számára a még nem hallható (infra) tartományban, a 4-7 Hz közötti frekvencián fejtik ki. Ez a még nem hallható, de az élőlények által tudat alatt érzékelhető sugárzás, embereknél elsősorban az agyat veszi célba, és ott fejti ki káros tevékenységét. Az agyat stimulálva idegrendszeri károsodásokat, személyiségzavarokat, valamint a hormonháztartás és az immunrendszer kibillentésével rákos daganatokat okozhatnak a test bármely pontján. Természetesen az első jelek a káros sugárzásnak kitett testrészeken jelentkeznek.

A vízér sugárzása hatással van az összes élő szervezetre, így a körülöttünk élő összes növényre, valamint az állatokra is. Pl. a barackfa soha nem ereszt gyökeret vízér fölött. Illetve nagyon hamar kipusztul, ha ilyen helyre ültetik.
Azt is megfigyelték, hogy a villám soha sem csap olyan fába, vagy épületbe, amin gólya fészkel (a gólya kerüli a vízeres helyeket), legyen az akármilyen magányos is. Ugyanis az utólagos mérések szerint a villám minden esetben csak a vízerek keresztezési pontjában csap le. És teljesen mindegy, hogy ez a pont egy ház, vagy egy fa gyökérzete alatt található-e.

Ebből is következik, hogy vannak olyan növények és állatok, amik, és akik a vízeres helyeket szeretik. Pl. a macska kimondottan vízéren, illetve a Hartmann-háló csomópontjában szeret tartózkodni (sugárzásmentes helyen képes megbetegedni), a kutya viszont pont ellenkezőleg; a sugárzásmentes helyeket kedveli. Ugyan úgy, ahogyan a sertések és a tehenek is teszik, illetve tennék, ha tehetnék. Elgondolkodtató az a régi mondás is mely szerint: "oda építsd a házad, ahová a gólya a fészkét rakja, vizet pedig ott keress, ahol a szarka neveli fiókáit!"

Széles körben ismert tény, hogy a méhek (mint a rovarok általában) szívesen tartózkodnak a vízér sugárzási zónájában. Ezt a tényt szeretnék kihasználni a méhészek is, csak több esetben melléfognak. Ugyanis Ők úgy gondolják - szükséges megjegyeznünk, hogy tévesen -, hogy ahol patak, illetve valamilyen folyó található, az vízeres környék. És ebből a téves következtetésből kiindulva, ide telepítik kaptáraikat. Ez egyáltalán nem igaz! Nem szabad összetéveszteni a vízfolyást, a vízérrel. Így okoskodva nem is számíthatnak kiemelkedő hozamnövekedésre. Ellenben, ha megfelelő szakembert bíznak meg, és az Ő általa bemért területre telepítik a kaptárakat, bizton számíthatnak jelentős, akár dupla mennyiségű hozamnövekedésre is.

Ha valakit bővebben érdekelne a vízér mibenléte, úgy válassza a Radiesztézia menüpontot.

Még az élő szervezetek egyes egyedeire a vízerek sugárzása egyértelműen káros, a hullákra konzerváló hatással van. A Farkasréti temető alkalmazottai több esetben is találtak a lejárt (30 éven túli) sírhelyen mumifikálódott holttesteket. A mérések szerint e múmifikálódott holtestek mindegyike vízerek keresztezési pontja fölött volt eltemetve. E keresztezési pontok a legtöbb esetben nem is azonos szinten (mélységben) található vízerek keresztezési pontjai voltak.
De a következő idézet is bizonyító erővel bír: "Impozáns, gót szépségén kívül kriptájának különös "varázserejéről" is nevezetes a brémai dóm. Az évszázadok óta ide eltemetett egyházi méltóságok földi porhüvelyén mintha nem fogna az idő: ép, felismerhetően embermúltú testek sorakoznak a hideg kőpadló alatt."

A fentiek ismeretében nyugodt lelkiismerettel megkockáztatnánk azt a kijelentést, hogy véleményünk és ismereteink szerint; MINDEN daganatos betegség kialakulásánál jelentős- lehet, hogy kizárólagos szerepet játszhat a vízér káros sugárzása. Annál is inkább valljuk ezt, mivel - a tapasztalatok szerint - a legtöbb daganatos beteg a kórházi "gyógyuló" tendencia után otthonába hazatérve, hihetetlen gyorsasággal kerül rosszabb, mondhatni kritikus állapotba. Mitől e gyors leépülés?
Véleményünk szerint attól, hogy ismét visszakerült arra a "vízeres" helyre, ahol a daganatait eredendően megszerezte. Tehát gyógyulása érdekében a fekhelyét vízérmentes helyen kellene elhelyeznie, de esetleg megrendelhetné a káros sugárzások semlegesítését is.
Azért e kitüntetett figyelem a fekhelyek pontos elhelyezkedése iránt, mivel az éjszakai órákban kb. háromszorosára emelkedik a vízerek káros sugárzása, és az emberek általában fekhelyeiken töltik éjszakáik nagyobb részét.


Az egyéb, de közismert sugárzásokról

Dr. Ernst Hartmann és Manfred Curry mérései és megállapításai szerint az 1950-es években általuk "ismét" (ugyanis több évszázaddal előttük már ismertek voltak, csak időközben feledésbe merültek) felfedezett sugárzás hálószerűen befedi Földünk teljes felületét. Véleményük szerint e "hálók" helyzete és szerkezete a földmágnesesség rácsszerű megnyilvánulásának függvényei lehetnek.

A dr. E. Hartmann által felfedezett sugárzás az ún. Hartmann-háló pontosan észak-déli, valamint pontosan kelet-nyugati irányban egy olyan hálót alkot, melynek "falai" kb. 20-25cm vastagságúak. Az így létrejövő háló szemeinek mérete észak-déli irányban mintegy 220-240cm, kelet-nyugati irányban pedig 180-190cm. A háló szemeinek mérete nem állandó, hanem Földünk hosszúsági fokainak függvényében elég erőteljesen változik. Ezen túl a külső és a belső térben végrehajtott mérések is elég eltérő eredményeket mutatnak. Pl. itt nálunk Magyarországon ezen méretek külső térben mintegy 170x180cm-re tehetők, míg belső térben, pl. vasbetonból készült falak esetén ez lényegesen kisebb, akár 140x150cm is lehet. Sőt, ilyenkor kialakulhat egy ún. másodlagos háló, melynek falai párhuzamosak a helyiség falaival bármely égtájra is vannak az épület falai tájolva. Ezen másodlagos hálók sugárzása éppen olyan veszélyes, mint az eredetié. Az egészségre a keresztezési pontok, a csomópontok a legveszélyesebbek.

A M. Curry által felfedezett sugárzás (ezt kevesebben ismerik és nagyon sok radiesztéta be sem méri, "megfeledkezik" róla) az ún. Curry-háló. A Hartmann-hálóhoz képest pontosan 45°-al van "elforgatva". Így pontosan észak-nyugat és dél-kelet, valamint pontosan dél-nyugat és észak-keleti irányban alkot egy kb. 35cm falvastagságú hálót. A háló szemei mintegy 320x320cm nagyságúak. Az egészségre kevésbé veszélyes, mint a Hartmann háló, sőt egyes tapasztalatok szerint a null-pontja (kb. a két csomópont közötti szakasz felénél található, de kis mérete miatt egy gyakorlatilag emberi tartózkodásra alkalmatlan nagyságú területről van szó) egyenesen ajánlott az ott tartózkodásra. Viszont csomópontjai veszélyesebbek mint a Hartmann hálóé.


A Hartmann és a Curry "hálók" veszélyei

A fenti hálók és főleg azok kereszteződési pontjai (csomópontok) a tapasztalatok szerint leggyakrabban az alábbi tünetek okozói lehetnek:

állandósult fejfájás felkeléskor;
a fej remegése - szédülés;
szellemi kimerültség - és annak járulékos tünetei;
fizikai kimerültség - és annak járulékos tünetei;
hallás és látászavarok - pszichikai zavarok;
tüdő és légúti megbetegedések - gége és hörgőrák;
a belső szervek megbetegedése - vese, máj, gyomor, szív, tüdő, stb.;
mozgásszervi megbetegedések (meszesedések) - végtagok, izületek;
köszvény - érrendszeri megbetegedések.
Védekezési módok

Az emberek egy része (egy szűk köre) már nagyon régen tisztában volt az emberi szervezetre igen káros geobiológiai és kozmikus eredetű sugárzások létezésével, annak hatásaival, de ezen ismereteit nem szívesen osztotta meg embertársaival. Így ezen ismeretek hosszú ideig csak a sámánok, majd később a papok birtokában maradtak. Majd a "tudás", lassan-lassan (hisz előbb önmagukat is meg kellett győzniük) a fizikusok és az orvosok körében is elterjedt, de mint tudjuk, e körökben soha sem aratott- de ma sem arat, osztatlan sikert.

A korabeli rajzok és fametszetek szerint, már a római légiók éjszakai szálláshelyeit is védték e szervezetre káros sugárzásokkal szemben. Állati fehérjével kevert meszet szórtak szét vékony rétegben, mely az akkori hozzáértők szerint az Anyaföld káros "kilégzései" ellen biztosított egy bizonyos fokú védelmet. Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban helyenként még napjainkban is sikerrel alkalmazzák ezt a módszert a haszonállatok védelmében.

A "történelmi" korokban, pl. a baldachinos ágy is bizonyos védelmet biztosíthatott a káros geobiológiai és kozmikus eredetű sugárzások ellen használójának, mivel gyapjas bőr (birka, bárány, esetleg bölény) fedte mind az ágyat, mind pedig az ágy mennyezetét. Ma már köztudott, hogy ezek az ún. gyapjas bőrök (készítőik szerint valahogy így működik az ún. bio-gyapjú ágynemű is) semlegesíthetik e káros sugárzások egy részét. Természetesen az akkori kor "hétköznapi" embere nem feküdhetett baldachinos ágyban, így a sugárzások elleni védekezése sem ez lehetett. Ő (tudattalanul, esetleg sámáni tanácsra) a szalmát használta, és igaza is volt, mivel eddigi tudásunk szerint a szalma lehet a leghatásosabb védekező eszköz e sugárzásokkal szemben. Szalmatetős, vert-falú (megtört szalmával elegyített föld) házban, szalmán (szalmazsák) feküdve pihente ki fáradalmait, s így majdnem tökéletes biztonságban volt mind a geobiológia, mind a kozmikus eredetű sugárzásokkal szemben.

A kevésbé hozzáértők közül sokan "esküsznek" a tükörre, mint egyetlen használható sugárzásmentesítő eszközre. A recept szerint a fekhely aljára kell felerősíteni úgy, hogy a tükör foncsoros felülete (a hátlapja) a fekhely felé essen. Állítólag így használva képes visszaverni a vízerek káros sugárzását.
Véleményünk szerint ez a visszavert rész igen csekély lehet - mivel gyakorlatilag hangfrekvenciáról lévén szó -, a tükör csillapítása gyakorlatilag elhanyagolható. De még ha csillapít is valamennyit, mi van a kozmikus sugárzásokkal? Az felülről ér bennünket. Hol van ekkor a tükör védelme? Nem is beszélve arról, hogy a tükör által - a nem ellenőrzött és nem irányított módon - visszavert sugárzás szétszóródhat a helyiségben, és egy ún. másodlagos, igen veszélyes sugárzás jöhet létre.

Vannak még egyéb más ötletek is, sőt több "hozzáértő" saját maga által kreált sugármentesítője is fel-feltűnik, de mint az utólagos méréseknél kiderült ezek egy része egyáltalán nem működik, vagy ha igen, akkor az igen csekély mérvű mentesítés mellett létrehoz egy ún. másodlagos, szórt sugárzást, ami fokozottan veszélyes lehet az emberi szervezetre. Igen jó iskolapéldája ennek a piramis-makett sugárzásmentesítőként való felhasználása. Sajnos e makettek készítői elfeledkeznek - vagy nem tudnak - arról, hogy a megfelelően méretezett és tájolt piramis által szolgáltatott pozitív energiákat magában a piramisban - azon belül is pontosan meghatározott helyen - és nem azon kívül kell keresni. Ebből következően e makettek közvetlen környezetében gyakorlatilag rettenetes dolgokat lehet kimérni. Véleményünk szerint senkinek sem volna szabad az ilyen jellegű szimbólumokkal játszania, és tudattalanul felszabadítania olyan energiákat melyeket egyáltalán nem is ismer, és ezért kezelni sem képes azokat.
De azért vannak jól bevált mentesítők is, mint pl. a Kilianek atya által készített, "K" típusú mentesítő. E mentesítő eszköz lényegében két olyan motorolajjal megtöltött üvegből áll, melyeket egymás mellé állítva helyeznek el és egy kb. 3-6mm vastag ívben meghajlított rézdróttal - melyek az üvegek záródugóján keresztül annak fenekéig érnek -, kötik őket össze. A hatékony mentesítéshez több ilyen eszköznek mérésekkel meghatározott elhelyezésére van szükség. Gondoljuk csak el, hogyan lehet együtt élni egy szobában három-négy ilyen eszközzel, nem is beszélve arról, hogy e mentesítőket a legjobb hatásfok elérése érdekében teljes terjedelmükben a padló szintje alá kell (kellene) süllyeszteni. Mivel e mentesítők igen hamar telítődnek, a helyszín adottságától függően 1-3 havonta olajcserére szorulnak.

Véleményünk és eddigi tapasztalataink szerint az igazi megoldást az az Isten által biztosított eszközök nélküli lehetőség kínálja, melyben az összes (és mint már tudjuk; számuk végtelen) emberi szervezetre káros geobiológiai és kozmikus eredetű sugárzás Isten folyamatos támogatása mellet - gyakorlatilag végleges - semlegesítésre kerül. Honlapunkon e lehetőséget kínáljuk fel minden érdeklődő számára.

Konklúzió

Végeredményben nem arról van szó, hogy előbb vagy utóbb mindenki valamilyen egészségkárosodást szenved aki huzamosabb ideig tartózkodik az általunk említett sugárzási zónákban, hanem arról, hogy aki huzamosabb ideig tartózkodik ilyen helyen, annak lényegesen nagyobb az esélye arra, hogy megbetegszik, illetve rákos daganatokat szerez. Lényegesen nagyobb a rizikófaktor! Pont úgy, mint a dohányzók esetében, kiknél mérhetetlenül nagyobb az esély a tüdőrák "beszerzésére" a nemdohányzókkal szemben.

A relatíve gyengébb idegrendszerrel rendelkező (érzékenyebb) személyek esetében viszont sokkalta nagyobb az esély a megbetegedésekre, ha a leírt helyeken huzamosabb időt töltenek. Tehát náluk csak idő kérdése, hogy ez mikor következik be! Ez a statisztika szerint kb. 2-8 év közé tehető.

Viszont az is tapasztalati tény (ki lehet mérni az aurán), hogy a huzamosabb ideig az emberi szervezetre káros sugárzásokban tartózkodó "ellenállóbb" ember immunrendszere is sérül, ezért sokkal hamarabb betegszik meg, és következésképp nehezebben gyógyul.

Mik azok a jelek, amik figyelmeztethetnek minket

állandó gyengeség felkeléskor - fáradt ébredés;
levertség - kedvetlenség;
gyakori fejfájások - melynek oka ismeretlen;
éjszaka többször is ki kell mennie - nem érthető;
az emésztőrendszer zavarai - nincs ok rá;
krónikus torokgyulladás - nem gyógyul;
"érthetetlen" betegségek - az orvos szerint nincs semmi baja;
gerincbetegségek - nem erőltette meg;
és egyáltalán: sűrűn beteg - nehezen gyógyul.

+++Schumann Hullámok+++

Itt nem a szokásos értelemben vett földsugárzás típusról van szó. A Shumann hullámok az élet frekvenciáját képviselik, a 7.83 Hz -et!

A Schumann hullámok a Föld és az atmoszféra bizonyos rétegei között oszcilláló jótékony hatású elektromágneses mezők. Ezeket a hullámokat először Professor W.O. Schumann német tudós fedezte fel 1952-ben. Megállapította, hogy ezek hasonlóságot mutatnak az agyhullámokkal és még a napi ritmusuk  is analóg velük. Bebizonyították, hogy a segítik a szervezetet biológiai órájának szabályzásában, az alvás ritmusának beállításában, szerepük van a hormonális rendszer működésének alakításában, a női ciklusokban stb. stb. A NASA  nagy érdeklődéssel kísérte a kutatásokat, mivel észrevették, hogy űrhajósaik rövid űrbéli tartózkodásuk után lehangoltak voltak és elvesztették tájékozódási képességüket.  Ezért a NASA minden űrjárművébe olyan egységet épített be, ami mesterségesen előállítja a Schumann hullámokat . Az űrhajózással kapcsolatos egyik problémát így megoldották. A magas építésű elsősorban vasbeton épületek és a fém tetők sajnos leárnyékolják ezeket a jótékony sugárzásokat.  A pilótákra és utaskísérőkre is negatív hatással van a Shumann hullámok gyengülése a normál repülési magasságban, amit tovább ront a repülőgép fém törzse. 

A földsugárzások fajtái a teljesség igénye nélkül:

Geológiai törésvonal
Vízér
Szent György és LEY
Hartmann
Curry
Tigris
Benker
Black Line
Straight Line
Külön kategóriát képeznek:
Radioaktivitás
Elektroszmog
Struktúra sugárzás
Pararadiesztéziai entitások
Egészen más kategóriát képviselnek a:
 
Shumann hullámok.
Ezt mind mérjük?

Igen, kivéve Shumann hullámokat -természetesen!


Copyright (c) 2003 Brunda 

This page was last updated: March 19, 2013